Nadívané indické okry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Jogurt bílý
  • 100 ml Mouka polohrubá
  • 1 kávová lžička Mango
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kurkuma
  • 0.5 kávová lžička Garam masala
  • 1 kávová lžička Koriandr čerstvý
  • 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 2 ks Cibule
  • 5 ks Chilli paprička zelená
  • 0.5 kg Okra - Ibišek jedlý
  • 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Chilli koření mleté
  • 1 polévková lžíce Koriandr mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 170 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 226 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 3.3 mg
  • Draslík 595.7 mg
  • Vláknina 11973.8 mg
  • Vitamín A 11973.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Okry opláchneme pod tekoucí vodou a necháme je oschnout. Okry zbavíme vršků a každý kus rozřízneme do tří čtvrtin jejich délky. V míse smícháme koriandr, chilli, garam masalu, hořčici, mleté mango, jogurt a mouku. Vše dochutíme špetkou soli a touto směsí naplníme okry.

  • 2

    Cibuli oloupeme a nasekáme na drobné kostičky. Stejně nakrájíme koriandr a zelené chilli. Na rozpáleném oleji osmahneme nakrájenou cibuli a zelené chilli. Ochutíme solí a poprášíme mletou kurkumou.

  • 3

    Plněné okry vložíme do pánve a vše několik minut necháme smažit. Přikryjeme pokličkou a necháme podusit, dokud nezměknou. Ozdobíme nakrájenými lístky koriandru a zatepla podáváme.

Komentáře k receptu