Zelené čatní po Indicku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Zázvor celý
  • 2 ks Koriandr čerstvý
  • 20 ks Chilli paprička zelená
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 polévková lžíce Kmín drcený
  • 1 polévková lžíce Olej z hořčičných semínek
  • 3 polévková lžíce Prášek mangový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 31 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 59 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 2.8 mg
  • Draslík 114 mg
  • Vláknina 2402.5 mg
  • Vitamín A 2402.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Koriandrové lístky opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme. Zázvor zbavíme slupek, opláchneme jej pod tekoucí vodou a nakrájíme jej na malé kostičky. Zelené chilli překrojíme a zbavíme semínek. Obě poloviny chilli papričky následně ještě jednou podélně překrojíme.

  • 2

    Do mísy si připravíme koriandr, zelené chilli, zázvor a kmín. Vše následně rozmixujeme tak, aby nám vznikla jemná pasta. Pasta ochutíme špetkou soli a důkladně zamícháme. Posypeme mangovým práškem a zalijeme jednou lžící šťávy z vymačkaného citrónu. Přidáme pár kapek oleje, ještě trochu soli a důkladně zamícháme. Můžeme podávat ( je to vhodná příloha ke slaným zákuskům).

Komentáře k receptu