Kachní prsa s mangem v salátové směsi
Suroviny
- 160 g Šalotka
 - 65 g Špenát listový čerstvý
 - 225 g Kachní prsa
 - 125 g Hrachové lusky
 - 65 g Roketa
 - 1 kávová lžička Med včelí
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
 - 0.16 kávová lžička Olej sezamový
 - 1 ks Mango
 - 3 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 - 1 polévková lžíce Limetková šťáva
 - 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 417 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 117 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 86.6 mg
 - Draslík 1223.6 mg
 - Vláknina 11421.5 mg
 - Vitamín A 11421.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 83.9 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Velké mango oloupeme, vypeckujeme a dužinu nakrájíme na kostičky. Lusky cukrového hrášku zbavené stopek a špiček nasekáme na malé kousky, našikmo pokrájíme střední oloupané šalotky, nasekáme čerstvý koriandr a umeleme pepř.
 - 
                                2
Do salátové mísy vložíme kostičky manga, přidáme opláchnutou roketu, listy mladého špenátu, pokrájené hráškové lusky, šalotku a dobře promícháme.
 - 
                                3
Na dresink v misce šleháme panenský olivový olej s medem, limetkovou šťávou, umletým pepřem a 2 lžícemi sekaného koriandru, až se všechny součásti dobře spojí.
 - 
                                4
Kachní prsa zbavená kůže nakrájíme na proužky, které ve wok pánvi při vysoké teplotě na rozehřátém sezamovém oleji smažíme za stálého míchání 4-5 minut, až zkřehnou.
 - 
                                5
Opečené kachní proužky přidáme k salátu s mangem, přelijeme dresinkem a dobře vše promícháme.
 - 
                                6
Hotový salát rozdělený na talíře servírujeme ozdobený zbylým nasekaným koriandrem.