Čokoládový perník

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 220 g Mouka polohrubá
  • 385 g Čokoláda hořká
  • 260 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 kávová lžička Tresť vanilková
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Tuk
  • 15 šálek Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 7375 kcal
  • Sacharidy 1280 g
  • Tuky 253 g
  • Sodík 296 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 1280 g
  • Cholesterol 553.6 mg
  • Draslík 1470.7 mg
  • Vláknina 35134 mg
  • Vitamín A 35134 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 14.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme cukr, 200 g rozpuštěné čokolády, 250 ml oleje, vanilkový extrakt, vejce, mouku a prášek do pečiva.

  • 2

    Směs nalijeme do formy vyložené pečícím papírem a pečeme čtyřicet minut, dokud není perník pevný. Necháme vychladnout a poté rozkrájíme na kostky.

  • 3

    Polevu vytvoříme rozpuštěním zbytku čokolády a oleje ve vodní lázni. Po chvíli chladnutí ji nalijeme na perník. Podáváme po ztuhnutí.

Komentáře k receptu