Perník s banány

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1.5 kávová lžička Soda jedlá
  • 4 ks Banány
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1.4 šálek Mouka polohrubá
  • 0.75 šálek Cukr moučkový
  • 0.666667 šálek Sirup javorový
  • 1.3 šálek Ovesné vločky
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 825 kcal
  • Sacharidy 155 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 500 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 155 g
  • Cholesterol 65.9 mg
  • Draslík 991.9 mg
  • Vláknina 22692 mg
  • Vitamín A 22692 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.1 mg
  • Vitamín E 3.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 50.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve troubu předehřejeme na 170 °C, poté vymažeme tukem hlubší plech na pečení.

  • 2

    V míse smícháme mouku, jedlou sodu, zázvor, vločky, rozpuštěné máslo, cukr, sirup, vejce a rozmačkané banány. Hotovou směs vlijeme na připravený plech. Pečeme 55 minut.

  • 3

    Vychladlý perník nakrájíme a ozdobíme směsí moučkového cukru a vody.

Komentáře k receptu