Perník s pivem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 160 g Cukr krupice
  • 210 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 350 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 190 ml Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Hřebíček
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do perníku
  • 0.5 ks Badyán
  • 1 polévková lžíce Hrozinky
  • 1.5 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 680 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 42 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 164.7 mg
  • Draslík 141.7 mg
  • Vláknina 2677.5 mg
  • Vitamín A 2677.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 45.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pivo s máslem, mletým kořením a hrozinkami asi pět minut vaříme a necháme vychladnout.

  • 2

    Vejce s cukrem ušleháme v míse, přidáme med, prosátou mouku s kypřícím práškem a vmícháme prochladlou pivní směs. Nakonec zamícháme do těsta posekané ořechy a těsto vlijeme do formy, kterou jsme vymazali máslem a vysypali hrubou moukou. Pečeme v předehřáté troubě zhruba hodinu.

  • 3

    Perník můžeme vylepšit čokoládovou polevou, případně perník rozřízneme a potřeme marmeládou.

Komentáře k receptu