Hovězí polévka s kapáním
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 179 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 1491 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 46.3 mg
 - Draslík 819 mg
 - Vláknina 1062.6 mg
 - Vitamín A 1062.6 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a důkladně převaříme.
 - 
                                2
Vejce dobře rozmícháme s mlékem, mírně osolíme a postupně přidáváme prosátou mouku, až vznikne hladké, přiměřeně husté těstíčko.
 - 
                                3
Kapání připravíme z těstíčka obvyklým způsobem. Uvaříme je v osolené vodě, propláchneme je studenou vodou a necháme okapat. Hotové kapání zalijeme trochou hovězího vývaru.
 - 
                                4
Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky spolu s kapáním až při podávání.