Zeleninové ragú s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Červená řepa
  • 4 ks Brambory
  • 2 ks Hřebíček
  • 1 ks Citrony
  • 3 ks Okurky nakládané
  • 4 ks Jablka
  • 0.5 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 0.25 l Hovězí vývar základní
  • 1 šálek Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 411 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 3667 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 33 mg
  • Draslík 1457.5 mg
  • Vláknina 31823.1 mg
  • Vitamín A 31823.1 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, zasypeme moukou, osmahneme světlou jíšku, zalijeme vývarem a rozmícháme. Do omáčky přidáme oloupané, drobně nakrájené brambory, oloupanou syrovou, na hrubou nastrouhanou červenou řepu, očištěné nakrájené houby. Směs osolíme, okořeníme a dusíme. Ke konci dušení přidáme hrubě nastrouhaná jablka a kapary.

  • 2

    Do hotové směsi přimícháme jemně nakrájené okurky, vše zalijeme smetanou a krátce povaříme. Odstavíme z ohně a ragú ochutíme citrónovou šťávou. Podáváme jako přílohu k minutkám nebo k vařenému masu.

Komentáře k receptu