Kasspatzle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 115 g Sýr Gruyére
  • 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 l Voda pitná
  • 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná - Semolina
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 731 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 434 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 420.1 mg
  • Draslík 166.6 mg
  • Vláknina 6918 mg
  • Vitamín A 6918 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse promícháme hladkou mouku se semolinou. Přilijeme 4 vejce rozšlehaná s mlékem a 100 ml vody, okořeníme muškátovým oříškem, vše zpracujeme na pružné, trochu lepkavé těsto.

  • 2

    V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Cedníkem s většími otvory prolisujeme těsto přímo do vroucí vody a špecle vaříme 2-3 minuty. Po uvaření je propláchneme studenou vodou.

  • 3

    V pánvi rozpustíme máslo, vmícháme špecle a za stálého míchání je opečeme dozlatova. Posypeme nastrouhaným sýrem, zalijeme zbylými rozšlehanými vejci a opepříme. Promícháme a restujeme ještě 2 minuty.

  • 4

    Pokrm upravíme na talíře a posypeme nakrájenou jarní cibulkou.

Komentáře k receptu