Kynuté buchty se švestkovými povidly
Suroviny
- 20 g Droždí
- 50 g Cukr krupice
- 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 60 g Máslo čerstvé
- 300 g Povidla švestková
- 50 g Máslo čerstvé
- 200 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
- 1 kávová lžička Pomerančová kůra
- 1 ks Cukr vanilka
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Sůl
- 2 polévková lžíce Rum
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Rum
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 162 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 5 g
- Sodík 40 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 21.8 mg
- Draslík 24.1 mg
- Vláknina 1402.2 mg
- Vitamín A 1402.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrníčku rozdrobíme droždí, zalijeme vlažným mlékem, přidáme lžičku cukru, promícháme a necháme vykynout.
-
2
V míse smícháme mouku, špetku soli, pomerančovou kůru, vanilkový cukr, cukr, vychladlé máslo, žloutek, kvásek a vypracujeme hladké těsto. Mísu s těstem zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.
-
3
V misce smícháme švestková povidla se škrobem, rumem a citronovou šťávou.
-
4
Na pomoučněném vále těsto vyválíme a rozdělíme na 24 čtverečků. Na každý čtvereček lžičkou naklademe švestková povidla a zabalíme.
-
5
Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Plech vyložíme pečícím papírem a klademe na něj zabalené buchty. Pak plech vložíme do trouby a pečeme asi 25 minut.
-
6
V kastrůlku rozpustíme máslo s rumem. Upečené buchty vyjmeme z trouby, pokapeme směsí másla s rumem a posypeme moučkovým cukrem.