Kynuté buchty se švestkovými povidly

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 24

Suroviny

  • 20 g Droždí
  • 50 g Cukr krupice
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 300 g Povidla švestková
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 1 kávová lžička Pomerančová kůra
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Rum
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 162 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 40 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 21.8 mg
  • Draslík 24.1 mg
  • Vláknina 1402.2 mg
  • Vitamín A 1402.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrníčku rozdrobíme droždí, zalijeme vlažným mlékem, přidáme lžičku cukru, promícháme a necháme vykynout.

  • 2

    V míse smícháme mouku, špetku soli, pomerančovou kůru, vanilkový cukr, cukr, vychladlé máslo, žloutek, kvásek a vypracujeme hladké těsto. Mísu s těstem zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.

  • 3

    V misce smícháme švestková povidla se škrobem, rumem a citronovou šťávou.

  • 4

    Na pomoučněném vále těsto vyválíme a rozdělíme na 24 čtverečků. Na každý čtvereček lžičkou naklademe švestková povidla a zabalíme.

  • 5

    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Plech vyložíme pečícím papírem a klademe na něj zabalené buchty. Pak plech vložíme do trouby a pečeme asi 25 minut.

  • 6

    V kastrůlku rozpustíme máslo s rumem. Upečené buchty vyjmeme z trouby, pokapeme směsí másla s rumem a posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu