Špagety se smetanovou omáčkou a houbami

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 350 g Houby čerstvé
  • 350 g Špagety
  • 300 g Smetana jihočeská zakysaná15%
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Česnek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 l Voda pitná
  • 6 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 4 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 684 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 403 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 30.2 mg
  • Draslík 474.4 mg
  • Vláknina 6256.3 mg
  • Vitamín A 6256.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi na másle opečeme nadrobno pokrájenou cibuli a česnek. Přimícháme na plátky nakrájené houby a opékáme 10 minut. Mezitím v osolené vodě uvaříme těstoviny. Do směsi vmícháme smetanu, nadrobno nakrájenou bazalku, 4 lžíce nastrouhaného Parmezánu, dle chuti osolíme a opepříme, povaříme 2 minuty. Důkladně scedíme těstoviny, smícháme s omáčkou. Na talířích porce posypeme zbylým nastrouhaným Parmezánem a nadrobno nakrájenou bazalkou.

Komentáře k receptu