Hrníčkové knedlíky II
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 710 kcal
 - Sacharidy 123 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 101 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 255.3 mg
 - Draslík 77.7 mg
 - Vláknina 9738 mg
 - Vitamín A 9738 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hrubou mouku v míse smícháme s mlékem a 2 žloutky, Osolíme lžičkou soli, promícháme a vypracujeme řidší těsto.
 - 
                                2
Do těsta přidáme na kostičky nakrájené rohlíky a sníh ušlehaný ze 2 bílků. Nakonec vmícháme nasekanou pažitku (nebo petržel).
 - 
                                3
Hrnky vymažeme sádlem a naplníme připraveným těstem do 3/4 výšky. Hrnky vložíme do hrnce s vodou (hladina vody má sahat po spodní část ucha). Vaříme 33 minut, potom hrnky vyjmeme z vody, necháme chvíli odstát a vyklopíme.