Omáčka koprová 1

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2 porce

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Kopr čerstvý
  • 10 g Cukr krystal
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 242 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 391 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 27 mg
  • Draslík 38.9 mg
  • Vláknina 1482 mg
  • Vitamín A 1482 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme bešamel z mouky, másla a mléka. Provaříme a dle potřeby naředíme vodou.

  • 2

    Vmícháme nasekaný kopr, sůl, dochutíme cukrem a citronovou šťávou.

Komentáře k receptu

  • Aleisa
  • 10.03.2016 12:38:38

Postup receptu je strohý, ale omáčka je dobrá. Z másla a mouky se připraví světlá jíška, která se nasledně rozředí za stálého prošlehavání metličkou mlékem a později i trochou vody. Musela jsem oproti receptu přidat více tuku a moc doporučuji místo části mléka přidat sladkou smetanu a místo vodou, ředit vývarem. Omáčku je dobré nechat pozvolna provařit cca 30 minut. Sůl, cukr a citronovou šťávu jsem dala dle potřeby, podle své chuti. Místo šťávy půjde použít malinko octa. Po uvaření ještě dávám na povrch omáčk y plátek másla. Palec nahoru.

Odpovědět