Omáčka koprová 1
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 242 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 12 g
- Sodík 391 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 27 mg
- Draslík 38.9 mg
- Vláknina 1482 mg
- Vitamín A 1482 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme bešamel z mouky, másla a mléka. Provaříme a dle potřeby naředíme vodou.
-
2
Vmícháme nasekaný kopr, sůl, dochutíme cukrem a citronovou šťávou.
Komentáře k receptu
- Aleisa
- 10.03.2016 12:38:38
Postup receptu je strohý, ale omáčka je dobrá. Z másla a mouky se připraví světlá jíška, která se nasledně rozředí za stálého prošlehavání metličkou mlékem a později i trochou vody. Musela jsem oproti receptu přidat více tuku a moc doporučuji místo části mléka přidat sladkou smetanu a místo vodou, ředit vývarem. Omáčku je dobré nechat pozvolna provařit cca 30 minut. Sůl, cukr a citronovou šťávu jsem dala dle potřeby, podle své chuti. Místo šťávy půjde použít malinko octa. Po uvaření ještě dávám na povrch omáčk y plátek másla. Palec nahoru.
Odpovědět