Frankfurtská polévka s párkem a bramborami

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 33.3 g Slanina vepřová
  • 300 g Brambory
  • 66.6 g Tuk
  • 1.3 g Pepř černý mletý
  • 13.3 g Polévkové koření
  • 13.3 g Sůl
  • 6.6 g Petržel - nať
  • 16.6 g Paprika mletá sladká
  • 66.6 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Párky jemné
  • 13.3 g Česnek
  • 2 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 215 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 1086 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 8.6 mg
  • Draslík 324.8 mg
  • Vláknina 3700.1 mg
  • Vitamín A 3700.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na 2/3 dávky tuku dorůžova osmahneme jemně nakrájenou cibuli, zasypeme ji prosátou moukou a připravíme světlou zásmažku, do které zamícháme pepř a papriku.

  • 2

    Zásmažku za stálého prošlehávání metlou zalijeme částí vlažného vývaru a uvedeme do varu. Polévku za občasného prošlehávání vaříme zvolna nejméně 20 minut.

  • 3

    Brambory opláchneme a nakrájíme na menší kostky, zalijeme zbylým vývarem a částečně uvaříme.

  • 4

    Uvařené brambory i s odvarem vlijeme do polévky, přidáme česnek utřený se solí a oloupané párky, nakrájené na stejné plátky a podušené na zbylé dávce tuku. Polévku znovu krátce povaříme.

  • 5

    Nakonec do polévky zamícháme na malé kostičky nakrájenou, částečně roztavenou slaninu a dochutíme polévkovým kořením, případně přisolíme a důkladně provaříme.

  • 6

    Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání.

Komentáře k receptu