Kapr marinovaný

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Bobkový list
  • 3 ks Nové koření celé
  • 1 ks Olej stolní
  • 1 ks Citronová kůra
  • 2 ks Hřebíček
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.125 l Olej stolní
  • 0.5 l Ocet vinný
  • 1.5 kg Kapr obecný
  • 1 polévková lžíce Kapary sterilované
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 3207 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 304 g
  • Sodík 196219 mg
  • Bílkoviny 74 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 405 mg
  • Draslík 2084.7 mg
  • Vláknina 35896.9 mg
  • Vitamín A 35896.9 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.8 mg
  • Vitamín E 5.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Naporcovaného kapra osolíme, necháme chvilku uležet a následně osušíme papírovými ubrousky vlhkost po soli. Olejem potřeme porce a opečeme na horkém roštu do červena po obou stranách.

  • 2

    Do porcelánové mísy vyskládáme opečenou rybu, zalijeme ještě horkou marinádou, přikryjeme a v ledničce necháme uležet.

  • 3

    Příprava marinády :

  • 4

    Do zředěného octa přidáme koření, sůl a povaříme zhruba 10 minut. Následně do odvaru přidáme na kroužky pokrájenou cibuli, stroužek česneku vcelku a povaříme ještě 5 minut.

  • 5

    Horkou marinádou polijeme kapra, dáme vychladnout a do vychladké přidáme jemně nakrájené znojemské okurky a kapary. Vše povážeme a uložíme do lednice na dva dny. Podáváme s dílky citrónu.

Komentáře k receptu