Krém mascarpone s višněmi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 637 kcal
 - Sacharidy 96 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 89 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 90 g
 - Cholesterol 88.2 mg
 - Draslík 232.9 mg
 - Vláknina 15100 mg
 - Vitamín A 15100 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.9 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z vanilkového lusku vydlabeme dřeň, spolu s mlékem dáme do hrnce a necháme přejít varem. Vsypeme rýži a pod pokličkou za občasného zamíchání necháme chvíli stát.
 - 
                                2
Višně necháme okapat a šťávu zachytíme. Ovoce pokapeme 30ml griotky. Ve zbylém likéru rozmícháme solamyl. Šťávu z kompotu uvedeme do varu se skořicí a 2 lžícemi cukru. Přidáme rozmíchaný solamyl a necháme přejít varem. Nakonec přidáme višně a vyjmeme skořici.
 - 
                                3
Zbylý cukr vmícháme se solí do rýže a necháme částečně vychladnout. Vmícháme mascarpone.
 - 
                                4
Do pohárů vrstvíme střídavě mascarponový krém a višně.