Tocino de cielo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 49 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 5 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 68.5 mg
 - Draslík 7.8 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do pánvičky dáme 120 g cukru a 2 lžíce vody, mícháme dokud se cukr nerozpustí. Přivedeme k varu a vaříme 15 minut, až do karamelové hmoty. Odstavíme, přelijeme do čtvercové pečicí formy o průměru 20 cm. Formou zakroužíme, aby se karamel po dně rozlil.
 - 
                                2
Do rendlíku nalijeme 250 ml vody, přidáme vanilku a zbytek cukru. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme asi 10 minut, až tekutina zhoustne do podoby sirupu. Vyjmeme vanilkový lusk a necháme vychladnout.
 - 
                                3
Ponorným mixérem utřeme vejce a žloutky do hladka. Za stálého šlehání přilijeme sirup, když se hmoty spojí, zalijeme vzniklou tekutinou karamel v pečicí nádobě.
 - 
                                4
Pečicí nádobu vložíme do větší nádoby, do jedné třetiny zalijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut, do ztuhnutí. Necháme zcela vychladnout.
 - 
                                5
Před podáváním ponoříme formu na 30 sekund do horké vody, aby karamel trochu povolil. Nožem obkroužíme hmotu dokola, aby se odlepila od stěn. Vyklopíme na podnos a nakrájíme na čtverečky.