Sýrový salát s vejci a jarní cibulkou
Suroviny
- 250 g Okurka salátová
 - 100 g Olivy černé
 - 100 g Sýr Gouda 45%
 - 1 ks Cibule
 - 3 ks Rajčata
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 ks Paprika žlutá
 - 2 ks Avokádo
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 hrst Cibulka jarní
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř citronový
 - 4 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 4 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
 - 1 polévková lžíce Máta
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 441 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 577 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 212.5 mg
 - Draslík 966.5 mg
 - Vláknina 19365.2 mg
 - Vitamín A 19365.2 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 83 mg
 - Vitamín E 3.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kolečka.
 - 
                                2
Omytá rajčata rozpůlíme, nakrájíme na dílky, očištěnou okurku nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka a očištěné papriky nakrájíme na proužky. Olivy vypeckujeme, nakrájíme na plátky a necháme okapat.
 - 
                                3
Oloupaná avokáda vypeckujeme a dužinu nakrájíme na proužky. Zakapeme lžící citronové šťávy. Jarní cibulky pokrájíme na kolečka a přidáme k salátu.
 - 
                                4
Sýr nakrájíme na tenké proužky. Všechny přísady rozložíme na talíře.
 - 
                                5
Olej smícháme se zbytkem citronové šťávy a s nasekanými bylinkami. Vše osolíme, ochutíme citronovým pepřem, zálivkou pokapeme pokrm na talířích a servírujeme.