Salát Waldorf s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 408 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 579 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 49 g
 - Cholesterol 19.3 mg
 - Draslík 741.5 mg
 - Vláknina 15432.5 mg
 - Vitamín A 15432.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.3 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na jemné nudličky. Celer oloupeme, nahrubo nastrouháme a v míse smícháme s jablky. Zalijeme citronovou šťávou.
 - 
                                2
Jádra vlašských ořechů nahrubo nasekáme. Přidáme do mísy. Hroznové bobule omyjeme, necháme okapat, rozpůlíme a případně odstraníme semena. Rovněž přidáme do mísy.
 - 
                                3
Zakysanou smetanu rozmícháme se solí a štědře opepříme. Promícháme se salátem. Necháme nejméně 3 hodiny odležet.