Nádivka játrová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1320 kcal
 - Sacharidy 105 g
 - Tuky 67 g
 - Sodík 2315 mg
 - Bílkoviny 75 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 745.8 mg
 - Draslík 975 mg
 - Vláknina 24391 mg
 - Vitamín A 24391 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38 mg
 - Vitamín E 13.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 42.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rohlíky nakrájíme na větší kusy a namočíme v mléce. Po chvíli je vymačkáme. Játra a rohlíky umeleme na masovém strojku, přimícháme kostičky slaniny, vejce, nadrcené mandle, trochu strouhanky, ochutíme solí, šalvějí a oreganem. Vše dobře promícháme a těsto necháme v lednici uležet. Používáme k pečeným masům jako nádivku.