Srnčí salát se sýrem a křenem
Suroviny
- 300 g Brambory
 - 500 g Srnčí kýta
 - 150 g Sýr Eidam cihla 30%
 - 100 g Zakysaná smetana
 - 120 g Majonéza
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Okurka salátová
 - 1 l Voda pitná
 - 1.5 polévková lžíce Křen
 - 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 337 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 285 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 8.6 mg
 - Draslík 389.8 mg
 - Vláknina 4298.1 mg
 - Vitamín A 4298.1 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uvaříme brambory ve slupce, slijeme a necháme prochladnout. Srnčí maso vložíme do vroucí vody a uvaříme doměkka. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, sýr nahrubo nastrouháme, okurku nakrájíme na kostičky, očištěný křen nastrouháme, uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky a srnčí maso rovněž.
 - 
                                2
Všechny suroviny smícháme v míse s hořčicí, kysanou smetanou, majonézou, solí a pepřem. Pod fólií necháme salát v chladničce uležet.