Sýrový tolar
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 81 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 82 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 15.5 mg
 - Draslík 18.9 mg
 - Vláknina 427 mg
 - Vitamín A 427 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mouku smícháme s mandlemi a strouhaným parmezánem. Přidáme žloutek (bílek ponecháme stranou) a na plátky nakrájené máslo. Vše zpracujeme na drobené těsto, které dáme na chvíli do chladu.
 - 
                                2
Těsto pak rozválíme na tenký plát a vykrajujeme tolary, které přendáme na vymazaný plech. Bílek ušleháme a potřeme jím sýrový tolar. Vršek tolaru ještě ozdobíme jednou mandlí. Všechny tolary dáme do trouby a pečeme deset minut při 200 stupních Celsia.