Broskvová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 864 kcal
 - Sacharidy 222 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 26 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 222 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 431.6 mg
 - Vláknina 8992 mg
 - Vitamín A 8992 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.3 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Broskve omyjeme, vypeckujeme, nakrájíme na kostky, které ještě rozmačkáme a vložíme do 5 litrové lahve. Přidáme na tenké plátky nakrájený citrón i se slupkou, rozložíme hřebíčky, posypeme kyselinou citrónovou, zasypeme cukrem, zalijeme vodou, přikryjeme a necháme 2 dny vylouhovat.
 - 
                                2
Vylouhované ovoce přelijeme do hrnce, dáme na sporák a na úplně jemném plamínku hřejeme 20 minut. Pozor, nevaříme. Po dobu hřáti lžíci sebereme pěnu, která se tvoří na povrchu hrnce.
 - 
                                3
Necháme vychladnout, scedíme přes hustý cedník a naléváme do lahvi.