Sezamové preclíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 233 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 112 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 70.2 mg
 - Vláknina 725 mg
 - Vitamín A 725 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy nasypeme droždí a cukr a zalijeme 100 ml vlažné vody. Necháme pět minut droždí rozpouštět a pak přidáme mouku a špetku soli a 10 g sezamového semínka. Těsto mícháme a postupně přidáváme vodu, dokud nevznikne měkké těsto. Pak necháme 20 minut kynout.
 - 
                                2
Těsto vyklopíme na pomoučený pracovní stůl. Hněteme minimálně pět minut, poté těsto vrátíme do mísy a necháme hodinu kynout. Těsto zlehka promícháme a necháme ještě 10 minut dokynout. Rozdělíme na 8 částí, každou vyválíme na kuličku a pak na ovál, který rozválíme až do dlouhé šňůrky asi 40 cm dlouhé, ze kterých spleteme preclík.
 - 
                                3
Preclík dáme na lehce pomoučený plech a posypeme sezamovým semínkem. Necháme ještě 30 minut dokynout, pak vložíme do trouby, kde pečeme při teplotě 220 stupňů Celsia cca 20 minut.