Cibulový chléb s kmínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1947 kcal
 - Sacharidy 381 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 2230 mg
 - Bílkoviny 62 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 18 mg
 - Draslík 812.5 mg
 - Vláknina 7650 mg
 - Vitamín A 7650 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na rozpálenou pánev nalijeme lžičku oleje a dozlatova opečeme cibulku. Do mísy nasypeme droždí a necháme ho rozpustit ve 100 ml vlažné vody. Přidáme mouku a sůl. Poté přidáme připravenou cibulku, kmín a máslo. Vše pořádně promícháme, aby vzniklo pevné těsto.
 - 
                                2
Těsto vyklopíme na pracovní plochu a minimálně pět minut hněteme. Těsto poté vrátíme do mísy a necháme hodinu až dvě kynout, mělo by zhruba zdvojnásobit svůj objem. Z těsta pak už jen vytvoříme kulatý bochník a necháme 45 minut dokynout.
 - 
                                3
Na závěr dáme bochník do předehřáté trouby a necháme 45 minut péct dozlatova při teplotě 200 stupňů Celsia.