Salát z jablek a rajčat

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Jogurt bílý
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Jablka
  • 4 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 0.25 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 185 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 90 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 8.3 mg
  • Draslík 517.4 mg
  • Vláknina 11870 mg
  • Vitamín A 11870 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme je na plátky.

  • 2

    Přidáme oloupaná a na hrubším struhadle nastrouhaná jablka.

  • 3

    Zalijeme zálivkou z vody, oleje, cukru, soli a citronové šťávy. Na miskách dáme na každou porci kopeček jogurtu.

  • 4

    Podáváme k masitým i bezmasým pokrmům.

Komentáře k receptu