Salát z červené řepy s octem a křenem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 78 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 298 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 463.9 mg
 - Vláknina 7800 mg
 - Vitamín A 7800 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.8 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Červenou řepu očistíme, omyjeme a ve slupce uvaříme doměkka. Poté oloupeme, na jemném struhadle nastrouháme na kaši, ochutíme solí a přidáme najemno postrouhaný křen. Důkladně promícháme.
 - 
                                2
Vodu smícháme s octem a cukrem, převaříme a necháme vychladnout. Nálevem zalijeme řepu a rozdělíme do sklenic.
 - 
                                3
Uzavřeme a uložíme v temné a studené místnosti. Necháme odležet 2-3 dny a poté podáváme k masu.