Bramborový salát s listovou zeleninou
Suroviny
- 100 g Bresaola - Sušená hovězí šunka
 - 800 g Brambory vařené ve slupce
 - 130 g Žampiony - sterilované
 - 150 g Cibule červená
 - 50 g Salát Polníček
 - 50 g Salát hlávkový
 - 50 g Potočnice
 - 50 g Salát Lollo Biondo
 - 50 g Salát listový Dubáček
 - 10 g Paprika mletá sladká
 - 150 g Žervé
 - 150 g Jogurt bílý
 - 15 g Křen
 - 6 g Sůl
 - 1 g Pepř černý mletý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 475 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 1948 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 48 g
 - Cholesterol 24.6 mg
 - Draslík 1093.2 mg
 - Vláknina 20110 mg
 - Vitamín A 20110 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.4 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vychladlé brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky, červenou cibuli pokrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky. Listy salátů omyjeme, otřepeme a natrháme na větší kusy, žampiony scedíme, necháme okapat, plátky bresaoly pokrájíme na nudličky.
 - 
                                2
Žervé rozšleháme s jogurtem, osolíme, opepříme, přidáme strouhaný křen, brambory, žampiony, dvě třetiny cibule a promícháme. Listovou zeleninu upravíme na talíře, doprostřed naneseme porce bramborového salátu, ozdobíme zbylými kroužky cibule, posypeme mletou paprikou, nudličkami bresaoly a podáváme.