Jogurtové muffiny s kukuřicí, paprikou a sýrem
Suroviny
- 100 g Kukuřice cukrová nakládaná
 - 150 g Polenta instantní
 - 150 g Mouka polohrubá
 - 150 g Sýr Čedar
 - 300 g Jogurt bílý choceňský smetanový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 ks Kypřící prášek do pečiva
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Paprika žlutá
 - 2 špetka Jedlá soda
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 6 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
 - 0.08 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 639 kcal
 - Sacharidy 66 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 452 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 100.7 mg
 - Draslík 244.6 mg
 - Vláknina 5423.5 mg
 - Vitamín A 5423.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 69.9 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Malé omyté papriky (zelenou a červenou) spolu s malou chilli papričkou rozpůlíme, odstraníme semínka a rozkrájíme je na drobné kostičky. Sterilovanou sladkou kukuřici scedíme a necháme okapat. Do mísy vsypeme instantní polentu, prosátou polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva a jedlou sodou. Vše promícháme s nastrouhaným sýrem (80 g), dochutíme solí a pepřem.
 - 
                                2
V menší misce vyšleháme olivový olej s vejcem a postupně zašleháme smetanový jogurt. Tekutou směs za stálého míchání přilijeme k mouce, těsto dobře promícháme, poté přidáme papriky s kukuřicí a znovu vše důkladně promícháme.
 - 
                                3
Formu na 12 ks muffinů vytřeme olivovým olejem a vysypeme polohrubou moukou. Naplníme je do dvou třetin, posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a dáme péct do trouby, předehřáté na 180°C. Pečeme do zlatova přibližně 25 - 35 minut. Po upečení je necháme asi 2 - 3 minuty vychladnout, poté vyjmeme a vložíme do košíčků. Podáváme teplé i studené.