Barevný rosol
Suroviny
- 300 g Cuketa
 - 75 g Želatina bílá plátky
 - 250 g Fenykl obecný
 - 600 g Mrkev kořen
 - 1 ks Bageta
 - 1 ks Šalotka
 - 1 ks Bazalka
 - 1 ks Citrony
 - 1 špetka Tabasco
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Oregano sušené
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 412 kcal
 - Sacharidy 54 g
 - Tuky 179 g
 - Sodík 310 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 49 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 763.9 mg
 - Vláknina 32903.7 mg
 - Vitamín A 32903.7 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mrkev očistíme, uvaříme doměkka a rozmixujeme se šťávou vylisovanou z půlky citronu, 1 dílkem šalotky, 3-4 kapkami tabasca, solí, pepřem a trochou vody ve které se vařila.
 - 
                                2
Cukety uvaříme a rozmixujeme s trochou česneku, solí a pepřem.
 - 
                                3
Fenykl očistíme a uvaříme spolu s dílkem citronu. Poté ho rozmixujeme se špetkou soli a lístkem bazalky.
 - 
                                4
Želatinu rozdělíme do třech misek a namočíme. Jednu porci vymačkáme a necháme rozpustit na mírném ohni v 50ml vody. Odstavíme, přidáme rozmixovanou mrkev. Vznikne nám mrkvový rosol.
 - 
                                5
Ze zbylých porcí stejným způsobem připravíme rosol z fenyklu a cuket.
 - 
                                6
Mrkvový rosol rozdělíme do 8 formiček a necháme ztuhnout v lednici. Poté na něj nalijeme vrstvu cuketového rosolu, necháme ztuhnout, nalijeme fenyklový rosol a po ztuhnutí opět mrkvový.
 - 
                                7
Bagetu nakrájíme na plátky, potřeme olejem, ochutíme solí a oreganem. Necháme 2 min zapéct v troubě předehřáté na 180C.
 - 
                                8
Ztuhlý rosol vyklopíme, nakrájíme na cihličky a podáváme na plátcích bagety.