Rizoto z vepřového masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 581 kcal
 - Sacharidy 70 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 1120 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 70 g
 - Cholesterol 73.4 mg
 - Draslík 454.9 mg
 - Vláknina 5553 mg
 - Vitamín A 5553 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřovou plec nebo ořez omyjeme a nakrájíme na drobné kousky.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme ji na tuku dorůžova. Přidáme maso, mírně osmahneme, osolíme, opepříme a za občasného promíchání krátce podusíme.
 - 
                                3
Potom přidáme lečo, krátce podusíme, přidáme opranou a spařenou rýži, vodu a zvolna zavaříme. Pod poklicí dusíme doměkka.
 - 
                                4
Nakonec rizoto lehce promícháme.
 - 
                                5
Hotový pokrm tvarujeme v šálku, vyklopíme na nahřátý talíř a při podávání posypeme strouhaným sýrem.