Fettucine se zeleninovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 496 kcal
 - Sacharidy 71 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 2455 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 71 g
 - Cholesterol 10.6 mg
 - Draslík 118.3 mg
 - Vláknina 18368.5 mg
 - Vitamín A 18368.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
 - 
                                2
Romanesco rozebereme na malé růžičky, česnek prolisujeme, feferonku rozkrojíme, vyškrábneme semínka a lusk nakrájíme na nudličky, sardelové filety nakrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme česnek s feferonkou a osmahneme. Přidáme romanesco, sardelky, osolíme, opepříme, posypeme oreganem, zakryjeme pokličkou a podusíme 5 až 7 minut. Těstoviny upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.