Krkovička zapečená s bramborami a květákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 761 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 147 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 283.9 mg
 - Draslík 1648.9 mg
 - Vláknina 20850 mg
 - Vitamín A 20850 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 145.2 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytý květák rozebereme na růžičky, krátce povaříme v osolené vodě a ihned vyjmeme.
 - 
                                2
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na troše oleje.
 - 
                                3
Částečně vychladlý květák nahrubo nasekáme, přidáme orestovanou cibuli, vejce, osolíme, opepříme a vše promícháme.
 - 
                                4
Oloupané brambory nakrájíme na kostky, vsypeme na dno olejem vymazané remosky, osolíme a promícháme. Na brambory dáme vrstvu květákové směsi a navrch položíme naklepané, osolené a opepřené plátky masa. Maso pokapeme zbylým olejem. Nakonec vše posypeme nastrouhaným sýrem.
 - 
                                5
Pečeme do změknutí masa a brambor.