Hovězí polévka s celestýnskými nudlemi

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 80 g Vejce slepičí
  • 10 g Sůl
  • 2 g Tuk
  • 13.3 g Polévkové koření
  • 10 g Petržel - nať
  • 150 g Mouka polohrubá
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 2 l Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 161 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 1100 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 46.5 mg
  • Draslík 834.9 mg
  • Vláknina 1212.6 mg
  • Vitamín A 1212.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme.

  • 2

    Vejce pečlivě rozšleháme, přilijeme mléko, přidáme prosátou polohrubou mouku, trochu soli a připravíme řidší těstíčko.

  • 3

    Pánvičku potřeme tukem a pečeme tenké palačinky.

  • 4

    Upečené palačinkové placky nakrájíme na širší a delší nudle.

  • 5

    Nudle vkládáme do vývaru až při podávání spolu s omytou, jemně nakrájenou petrželovou natí nebo pažitkou.

Komentáře k receptu