Hovězí polévka s fritátovými nudlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 167 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 1100 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 46.9 mg
 - Draslík 819 mg
 - Vláknina 822.6 mg
 - Vitamín A 822.6 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.9 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme.
 - 
                                2
Vejce dobře rozšleháme, přilijeme mléko, přidáme prosátou hrubou mouku, trochu soli a vymícháme řidší těstíčko.
 - 
                                3
Pánvičku potřeme tukem a z těstíčka pečeme tenké palačinkové placky.
 - 
                                4
Z upečených placek nakrájíme užší delší nudle a usmažíme je v horkém tuku dočervena. Vyjmeme je a necháme okapat.
 - 
                                5
Omytou, jemně rozsekanou petrželovou nať nebo pažitku společně s fritátovými nudlemi vkládáme do polévky až při podávání.