Kapustová polévka s rajčaty a masem
Suroviny
- 300 g Kapusta hlávková
- 100 g Vepřová plec
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 2 ks Rajčata
- 1 l Voda pitná
- 1 dl Smetana 12% (konzumní)
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.18 polévková lžíce Sádlo škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 160 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 9 g
- Sodík 224 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 28.3 mg
- Draslík 545.3 mg
- Vláknina 5028.5 mg
- Vitamín A 5028.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 97.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na rozehřátém sádle dozlatova. Vmícháme papriku, zalijeme vodou, přidáme omyté maso nakrájené na kostičky a podusíme.
-
2
Když je maso téměř měkké, přidáme kapustu nakrájenou na čtverečky, oloupaná, na kousky nakrájená rajčata a sůl. Vše uvaříme doměkka.
-
3
Při dovaření vlijeme do polévky kyselou smetanu rozšlehanou s moukou.