Alsaská zelná polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 658 kcal
 - Sacharidy 53 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 1190 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 53 g
 - Cholesterol 9.3 mg
 - Draslík 919.9 mg
 - Vláknina 13426.5 mg
 - Vitamín A 13426.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 64 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zelí necháme okapat. Jablka oloupeme, rozpůlíme, vyjmeme jádřince a nakrájíme na kostičky. Jablka spolu s opraným vínem vložíme do vroucího vývaru smíchaného s červeným vínem a necháme povařit 3 minuty. Tlačenku pokrájíme na kostičky, orestujeme na rozpáleném omastku 3 minuty a spolu se zelím přidáme do polévky.
 - 
                                2
Polévku okořeníme majoránkou a servírujeme.