Studená ovocná polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 334 kcal
 - Sacharidy 50 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 184 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 48 g
 - Cholesterol 20 mg
 - Draslík 422 mg
 - Vláknina 18119.5 mg
 - Vitamín A 18119.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 685.6 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 51.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Citron řádně omyjeme, osušíme, 2 cm kůry odkrojíme. Šťávu vymačkáme a přecedíme. Ovoce omyjeme, vypeckujeme a 4 lžíce necháme stranou na ozdobu.
 - 
                                2
Vodu s citronovou šťávou a vínem přivedeme k varu, přidáme ovoce, kůru, skořici, hřebíček a na mírném plameni vaříme 5 minut.
 - 
                                3
Ve 250 ml studené vody rozmícháme pudinkový prášek, vmícháme smetanu a tenkým pramínkem vlijeme do hrnce s ovocem. Zamícháme a opět pozvolna uvedeme k varu. Přidáme cukr podle chuti a necháme rozpustit. Uvařené vložíme i s nádobou do studené vody a necháme vychladnout. Vychladlé přikryjeme a vložíme na 4 hodiny do chladničky.
 - 
                                4
Před servírováním z polévky vyjmeme kůru a koření, polévku rozlijeme do misek a ozdobíme ovocem.