Kmínová čorba

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 krajíc Chléb konzumní
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1.5 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Kmín celý
  • 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 173 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 284 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 89.3 mg
  • Vláknina 915 mg
  • Vitamín A 915 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci připravíme z oleje a mouky světle hnědou jíšku. Jakmile jíška začne chytat hnědou barvu, zalijeme ji vodou, přidáme kmín, sůl a vaříme čtvrt hodiny.

  • 2

    Ke konci vaření pustíme do polévky jedno vejce, lehce promícháme, přidáme lžíci nadrobno nasekané zelené petrželky, dosolíme podle chuti a odstavíme.

  • 3

    Čorbu podáváme s osmaženými kostičkami chleba.

Komentáře k receptu