Kyselá zelná polévka
Suroviny
- 150 g Zelí kysané
 - 100 g Klobása uzená
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 106 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 208 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 118.1 mg
 - Vláknina 2625.5 mg
 - Vitamín A 2625.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V kastrolu si na oleji usmažíme drobně nakrájenou cibuli, přisypeme hladkou mouku a umícháme světle hnědou jíšku, přidáme k ní sladkou papriku, krátce orestujeme, vložíme kyselé, nakládané zelí s bobkovým listem, opepříme, zalijeme vodou a vaříme 1/2 hodiny.
 - 
                                2
Před koncem vaření vložíme do polévky pokrájenou klobásu, přilijeme 0,5 dl láku ze zelí a povaříme 10 minut.
 - 
                                3
Dochutíme solí a podáváme.
 - 
                                4