Polévka Julienne francouzská

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 80 g Pórek
  • 50 g Celer řapíkatý
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 20 g Locika salátová
  • 20 g Kerblík
  • 100 g Zelí hlávkové bílé
  • 100 g Brukev řepka
  • 120 g Mrkev kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr moučkový
  • 2 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 114 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 704 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 391.7 mg
  • Vláknina 3830.5 mg
  • Vitamín A 3830.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme zeleninu. Mrkev a brukev pokrájíme na kostičky, pórek na kolečka, cibuli a celer nadrobno, zelí na proužky. V hrnci rozpustíme máslo a přisypeme zeleninu. Přidáme špetku cukru a soli, hrnec přikryjeme a 5 minut dusíme. Zalijeme půl litrem vývaru a podusíme ještě 10 minut.

  • 2

    Potom přidáme posekaný kerblík a lociku, zalijeme zbytkem vývaru a povaříme jednu minutu.

Komentáře k receptu