Vývar se žloutky a smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 200 g Veka
  • 30 g Pažitka
  • 50 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 8 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 l Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 475 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 797 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 372.7 mg
  • Draslík 58.8 mg
  • Vláknina 187.5 mg
  • Vitamín A 187.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vlažného vývaru vmícháme smetanu a za občasného promíchání velmi pozvolna přivedeme k varu. Nevaříme, jen hodně ohřejeme.

  • 2

    Do každého talíře vložíme jeden žloutek, zalijeme horkým vývarem a podáváme s opečenými plátky veky. Na talíři ještě posypeme sekanou pažitkou.

Komentáře k receptu