Krém na kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 7 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 800 ml Rýžová kaše
  • 150 ml Bujón slepičí
  • 250 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 2 kávová lžička Kari koření
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 529 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 9304 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 90.1 mg
  • Draslík 268.9 mg
  • Vláknina 3971.8 mg
  • Vitamín A 3971.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme kari koření a krátce mícháme, než se máslo obarví. Přilijeme 50 ml smetany, bujón a 1 minutu povaříme. Ochutíme solí a pepřem. Tuto omáčku vmícháme do rýžové kaše, ohřejeme a podáváme se smetanou zvlášť.

  • 2

    Každý strávník si nabere lžící smetanu a na talíři ji vmíchá do krému.

Komentáře k receptu