Polévka s morkovými knedlíčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 458 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 1018 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 73.8 mg
 - Draslík 1049.5 mg
 - Vláknina 686.7 mg
 - Vitamín A 686.7 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.7 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Morek odblaníme, rozmačkáme a prolisujeme. V misce jej utřeme s vejcem, solí a muškátem do pěny, přidáme nasekanou petrželovou nať, změklé a prolisované žemle a tolik strouhanky, abychom mohli tvarovat malé knedlíčky.
 - 
                                2
Jeden knedlíček dáme uvařit na zkoušku - pokud je měkký, přidáme strouhanku, pokud je tuhý, vmícháme do hmoty trochu mléka nebo másla. Knedlíčky vaříme v osolené vodě 6-8 minut.
 - 
                                3
Morkové knedlíčky jsou vhodné do hovězí i zapražené polévky.