Polévka ze sušeného hrachu s kořenovou zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hrách
  • 140 g Celer bulvový
  • 120 g Mrkev kořen
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Česnek
  • 2 špetka Majoránka
  • 1.5 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 297 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 79 g
  • Sodík 239 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 8.7 mg
  • Draslík 98.2 mg
  • Vláknina 3018.8 mg
  • Vitamín A 3018.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrách přebereme, propláchneme vodou, necháme přes noc v hrnci s 1,5 l vody. Zeleninu očistíme a nakrájíme na větší kusy, česnek utřeme se špetkou soli.

  • 2

    Hrách druhý den uvaříme doměkka, v průběhu varu k němu přidáme zeleninu.

  • 3

    V mezičase připravíme světlejší jíšku, rozředíme ji vodou a vaříme alespoň čtvrt hodiny.

  • 4

    Uvařený hrách se zeleninou rozmixujeme, vmícháme do něj provařenou jíšku, česnek, zbylou sůl a majoránku. Dobře promícháme a za stálého míchání povaříme 2–3 minuty.

Komentáře k receptu