Polévka s celerem a taveným sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 200 g Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Bujón slepičí
  • 1.2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 126 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 353 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 0.2 mg
  • Draslík 179.3 mg
  • Vláknina 2534 mg
  • Vitamín A 2534 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, celer očistíme a nahrubo nastrouháme, petrželovou nať jemně nasekáme.

  • 2

    Na oleji zpěníme cibuli, vmícháme do ní mouku a smažíme jíšku. Během smažení vmícháme tavené sýry, dobře rozmícháme. Podle potřeby vlijeme mírně vodu, jíšku provaříme alespoň čtvrt hodiny. Poté ve zbylé vodě, do níž jsme vložili půl kostky bujonu, vaříme asi deset minut celer. Hotový celer i s vývarem vmícháme do jíšky a lehce provaříme. Do hotové polévky vmícháme petrželovou nať.

Komentáře k receptu