Houbová polévka s podmáslím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 43 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 50 g Houby sušené
  • 800 ml Voda pitná
  • 500 ml Podmáslí AB jihočeské šlehané
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Kmín drcený
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 228 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 188 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 58.7 mg
  • Draslík 673.5 mg
  • Vláknina 6196.8 mg
  • Vitamín A 6196.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby namočíme do 300 ml vody a necháme nabobtnat, brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, cibuli jemně nakrájíme, vejce rozšleháme, do podmáslí zašleháme mouku.

  • 2

    Brambory vložíme do 500 ml vody, vsypeme kmín, lžičku soli a vaříme v silnostěnném hrnci, až jsou brambory poloměkké. Poté do nich zamícháme podmáslí, dobře promícháme a necháme brambory dovařit.

  • 3

    Mezitím na másle zpěníme cibuli, vlijeme na ni houby i s vodou a dusíme, až jsou houby měkké.

  • 4

    Když jsou houby měkké, vlijeme je do hrnce k uvařeným bramborám, přidáme rozšlehané vejce a mícháme, dokud se vejce nesrazí. Podle potřeby polévku dosolíme.

Komentáře k receptu