Borůvková polévka s červeným vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 328 kcal
 - Sacharidy 50 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 42 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 49 g
 - Cholesterol 16.3 mg
 - Draslík 215.5 mg
 - Vláknina 13639 mg
 - Vitamín A 13639 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.7 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce dáme jeřabinovou šťávu, víno, 1 ks celé skořice, cukr a zvolna vaříme cca 15 minut.
 - 
                                2
Přidáme borůvky, několik jich necháme stranou na zdobení. Vaříme cca 5 minut.
 - 
                                3
Zalijeme moukou rozmíchanou ve vodě a ještě cca 3 minuty povaříme.
 - 
                                4
Vyndáme skořici a necháme trochu zchladnout. Přidáme obě smetany, promícháme a necháme vychladit.
 - 
                                5
Na talíři zdobíme čerstvými borůvkami.