Studená jablečná polévka s kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 1 g Sůl
  • 100 g Jogurt bílý
  • 750 g Jablka
  • 900 ml Vývar zeleninový
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Máta
  • 1 polévková lžíce Kari koření
  • 2 polévková lžíce Chutney mangové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 230 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 816 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 10.4 mg
  • Draslík 401.5 mg
  • Vláknina 9893.3 mg
  • Vitamín A 9893.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.4 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozpustíme máslo, zpěníme nahrubo nakrájenou cibuli, nesmí změnit barvu. Přidáme kari a ještě cca 2 minuty mícháme.

  • 2

    Přidáme vývar, oloupaná, jádřinců zbavená a nahrubo nakrájená kyselejší jablka a pod pokličkou vaříme cca 7 minut do změknutí jablek. Přidáme mangové chutney, šťávu z 1/2 citronu a rozmixujeme.

  • 3

    Vložíme nadrobno nasekanou část lístků čerstvé máty, sůl, pepř a vychladíme.

  • 4

    Před podáváním zašleháme jogurt. Pokud je polévka příliš hustá, přilijeme trochu mléka. Na talíři zdobíme čerstvými lístky máty.

Komentáře k receptu