Drobenková polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Celer bulvový
  • 200 g Mouka pšeničná hrubá
  • 100 g Mrkev kořen
  • 250 g Pórek
  • 200 g Tuřín
  • 200 g Petržel kořen
  • 1 kávová lžička Libeček
  • 9 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Bobkový list
  • 4 ks Jalovec
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 0.5 l Víno růžové
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Sůl mořská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 613 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 74 g
  • Sodík 2380 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 79.3 mg
  • Draslík 711.2 mg
  • Vláknina 30820.3 mg
  • Vitamín A 30820.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 90.3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme nejdříve zavářku do polévky - drobenku: do misky dáme hrubou mouku, 1 vejce, špetku soli a pomocí vidličky mouku s vajíčkem spojíme, pak těsto dáme na vál, pořádně propracujeme a utvoříme hrudku, kterou necháme dostatečně vyschnout. Když je těsto vysušené, nastrouháme je na hrubém struhadle.

  • 2

    Drobenku zaváříme (5 minut) do zeleninového bujonu) a podáváme.

  • 3

    Zeleninový bujon [30258]:

  • 4

    Všechnu zeleninu - tuřín (bílou řepu), mrkev, cibuli, celer, petržel kořen, a pórek očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. 2 stonky petrželky natě (1 lžíce) a lístky libečku (1 lžička) svážeme.

  • 5

    V hrnci si rozpustíme máslo a vše osmažíme dorůžova.

  • 6

    Přilijeme 0.5 litru růžového vína a 1 litr vody. Přidáme 1 lžičku barevného pepře, 2 lžíce mořské soli, 4 ks jalovce, 2 bobkové listy,

  • 7

    svázanou nať a při mírné teplotě vaříme 90 minut.

  • 8

    Pak vývar scedíme přes husté síto, Z vychlazeného vývaru sejmeme tuk a získáme čistý bujon.

  • 9

    Případně dochutíme solí a pepřem.

Komentáře k receptu